Seeland provincie in Denemarken.

De regio Seeland heeft het grootste deel van het Deense eiland Seeland. en ook de eilanden Lolland, Falster en Møn horen bij seeland en de Hoofdstad is Sorø. Het landschap van Seeland Denemarken is vlak. Veel landbouw komt hier voor op de grote vlaktes. Aan de oostkant vind u de steile krijtrotsen die een bezoekje waard zijn tijdens uw vakantie. Bij Stevns Klint op het eiland Seeland zelf en op het eiland Møns Klint vind u de Deense krijtrotsen.

  • Stevns Klint Denemarken

Veel te zien in Seeland.

Paleizen kastelen de kustlijn en veel musea over het gehele eiland. De stad Roskilde is ook leuk om te bezoeken. In de stad vind u het vikingmuseum en de kathedraal van Roskilde. Ook druk bezocht zijn de festivals van Roskilde. Historie is belangrijk in Denemarken de statige gebouwen worden dan ook zeker zeer goed onderhouden. Verder op het eiland zijn er zeker oude traditionele Deense activiteiten te vinden. U kunt ook even overvaren naar een andere provincie bijvoorbeeld vanaf Molslinjen.

De vakantiehuizen in Seeland.
Verdeeld over Seeland vind u in alle hoeken wel een vakantiehuisje. Circa 2000 vakantiewoningen van 2 personen tot 24 personen. Met luxe zoals een sauna of jacuzzi. Vrijstaand en geschakelde vakantiehuizen in Seeland Denemarken. Let wel op de extra kosten bij de vakantiewoningen in Denemarken. Die worden zeker vermeld bij uw boeking. Een combinatie van een drukke vakantiedag met een heerlijke avond in alle rust bij uw vakantiehuisje in Denemarken.