Hovedstaden Kopenhagen Denemarken

Kopenhagen is de hoofdstad van deze provincie en Denemarken. Een druk bezochte stad door toeristen uit alle landen. In Kopenhagen zijn er veel bezienswaardigheden. De beroemdste is wel de kleine zeemeermin die op een rots de haven in de gaten houd. Het is een symbool van de stad en de meest gefotografeerde vrouw. Gemaakt door Edvard Eriksen en vernoemd naar het sprookje van Christian Andersen. Het verhaal is dat de kleine zeemeermin een prins red van zijn schip. Om te trouwen met de prins moet ze haar staart opgeven en haar stem.

Veel mooie gebouwen in de stad Kopenhagen om te bekijken. Waaronder enkele kastelen en monumentale panden. Bijvoorbeeld het Rosenborg Slot en de ronde toren. Ook zeker de moeite waard is het Planetarium in Kopenhagen. En als u genoeg tijd heeft dan mag ook de dierentuin niet ontbreken. Bij mooi weer kunt u naar het Amager strandpark om te genieten van het fraaie strand en de heerlijke zon.

De kustlijn is een reisje waard u kunt een gedeelte op de fiets verkennen. De provincie Hovedstaden wordt bijna omringd door de zee. De Noordzee en de Oostzee grenzen aan de provincie. Maar ook bij andere plaatsen in de provincie Hovedstaden zijn er leuke bezienswaardigheden te vinden. Bij Hillerod vind u meer kastelen zoals het Frederiksborg kasteel. Een beeldenpark in het plaatsje Dronningmolle bovenin de provincie. Museums in overvloed om te bezoeken. Ook zijn er een aantal meren in deze provincie van Denemarken. De rest van de dorpjes zijn rustig maar een rondrit door deze inspirerende omgeving is een aanbeveling.

Met meer dan 1200 vakantiehuisjes in de provincie Hovedstaden is de keuze ruim. De vakantiehuisjes zijn vrijwel altijd van Deense particulieren die via onze website hun vakantiehuisje verhuren. Internet is meestal aanwezig en vrijwel allemaal vrijstaand. Vakantiehuisje voor met zijn twee├źn maar ook voor groepen van circa 20 personen. Een jacuzzi of een sauna bij uw vakantiehuisje in Denemarken is geen probleem. via ons zoekmenu vind u eenvoudig het juiste vakantiehuisje in Denemarken.